Ikväll skrivs historia på Heden

För ikväll är nämligen kvällen då Petter gör comeback som fotbollsspelare. Den gamla(?) mittbacksresen från Lombiavallen i Kiruna skall göra ett tillfälligt(?) inhopp i division 7 laget Game Off. Olyckligtvis så krockar denna stora händelse med Zlatans återkomst till Milano i mötet mellan Inter och Barcelona. Men jag hoppas att detta inte skall komma att ta allt fokus från den matchen.
Senast jag gjorde en seriematch i fotboll var under sommaren 1998 då jag spelade någon U20 match med Kiruna. Men efter att jag flyttat ner till Kungsbacka och sedemera Göteborg så har fotbollskarriären legat på is. Dom enda undantagen har då vart spel med det högst kompetenta korplaget Gröngölingarna i Kungsbackas korplagsserie. Men någon elvamanna match har inte spelats på 11 år. Man har ju smyg tränat lite vid handbollsträningarnas uppvärming då inomhusfotboll har vart ett återkommande tema under alla år.
Ens kvaliteer kan väl närmast jämnföras med den gamla skottska mittbacken Colin Hendry. Kvaliteerna, om dom kan kallas det, har legat på det rent destruktiva planet i form av huvudspel och tacklingar med förkärlek till glidande sådana. Vill minnas att även inkasten ibland kunde vara till anvädning för laget.

I vilket fall skall detta bli en klart rolig upplevelse. Alla ni som vill beskåda denna enormt stora idrottsliga händelse hoppas jag tar sig ner till Heden ikväll klockan 21:00. Väl mött där då! 

 Colin Hendry