Då var det dags!

Ryggsäcken är packad, så nu är det äntligen dags för resan mot Thailand. Ända sedan Anna påbörjade sin resa runt vårat runda klot i början av oktober så har man sett fram emot att denna resan till Thailand. En månad i Thailand känns allt annat än fel måste jag säga, och att få träffa Anna igen för första gången sen jag lämnade av henne på Arlanda den 3:e oktober känns såklart riktigt skönt.

Jag har länge avundats dom som gör resor likt denna men aldrig tidigare tagit tag i mig själv och gjort något likt detta, för detta måste jag ju självklart tacka Anna. För utan henne så hade detta alldeles säkert inte hänt. Jag har inte rest sådär otroligt mycket i mina dagar, men kan ändå säga att jag tycker om att resa. Kan låta motsägelsefullt då man inte lämnat landet för många gånger. Men varje gång jag har gjort det så har jag tyckt väldigt mycket om det. Att se andra kulturer och äta annan mat är något jag uppskattar väldigt mycket. Så sett till det så borde denna resan bli klart underbar, vilket jag är rätt övertygad om att den kommer att bli.

Som jag skrev innan så är nu ryggsäcken packad. Allt är med, och om det nu är så att jag glömt något så må det vara hänt. För passet, badbyxorna och visa kortet är åtminstone nedpackat och på dessa saker kommer man väldigt långt. Har även laddat upp med en massa musik så jag har förströelse på planet, får tacka min underbara syster för lånet av hennes iPod! Tänkte även passa på att läsa lite vilket jag inte gjort på ett tag. Har med mig Snabba Cash som jag har avsett att läsa för länge sedan. Men nu har man 12 timmar flyg innan man är framme i Bangkok, så en del borde man ju hinna med på den biten tycker man.

Jag kommer i den mån det finns möjlighet uppdatera bloggen under resans gång och jag kommer att lägga upp bilder på Facebook. Vi har ju Annas lilla bärbara dator, även kallad Mini, så det borde bli ett och annat blogg inlägg och bilder att dela med sig av.

Lämnar Sverige och Landvetter 17:10 idag för avresa mot Bangkok via Frankfurt. Hemma igen är jag den 17:e januari. Ni får alla ha det så bra, ta hand om er. Vi ses när jag kommer hem igen!


Världens bästa julsång

Vi går ju omkring i juletider och lite runt om så hör man julsånger i olika former och musik stilar. Som med det mesta annat så har alla sina egna favorit julsånger, så även jag så klart. Så jag tänkte helt enkelt bara lista dom 5 bästa julsångerna, enkelt och rakt upp och ner:

#5 Fronda- Nu kommer det tomtar
 

#4 Adolphons & Falk- Mer jul
 

#3 Tyskarna från Lund- Achtung x-mas
 

#2 Carol of the bells
 

#1 The Pogues & Kirsty McColl- Fairytale of New York
 

Petter, en morgonmänniska

När jag var yngre så var en av mina favorit sysslesättnigar att sova. Jag sov otroligt mycket och jag sov länge. På helgerna var det ovanligt att jag klev upp innan 11, och skulle tex. min kära syster väcka mig innan det så skulle jag inte vara på något lysande humör över saken. Jag satt gärna uppe en bit in på natten och sov sedan en bit in på dagen. Som mest pågick detta under min gymnasie tid och lite där innan. Att kliva upp på morgonen var helt enkelt inte min starka sida.
Men sedan på våren efter att jag tagit studenten så fick jag jobb, faktiskt på samma ställe som jag fortfarande jobbar på, och jag blev således tvungen att kliva upp bra mycket tidigare än innan. Jag började sju på morgonen och eftersom jag bodde i Kungsbacka men jobbade på Hisingen i Göteborg så var jag tvungen att kliva upp bra mycket tidigare än innan. Efter att jag senare flyttat till Hisingen så fick jag sedan en ny tid att börja vilken var 06:00 vilket nu har tidigarelagts en halvtimma till. Nu är det till och med så att om jag har bil så är jag inte alltför sällan på jobbet runt 5 tiden. Vilket inte på något sätt är något problem. Skall jag vara helt ärlig så hade jag absolut inte velat byta tid. Att sluta 14:30 är oslagbart och då kan man utan problem lägga sig i tid då man ändå har gott om tid att göra det man skall på dagen.

Den första tiden på jobbet var mitt morgonhumör lite si och så. Men allteftersom tiden har gått så har jag vant mig. Jag som tidigare inte var en morgon människa har nu förvandlats till exakt det, och jag gillar det. Jag anser mig få ut mycket mer av dagen genom att kliva upp i tid istället för att vara vaken långt in på natten. Saker man pysslar med framåt natten är inte så viktiga att dom inte kan göras dagen därpå. Det samma gör jag under helger nu för tiden. Det är ytterst ovanligt att jag sitter uppe länge på en helg. Utan istället försöker jag komma upp i tid. En vanlig helg så kliver jag upp mellan sju och åtta vilket jag tycker är alldeles perfekt. Allt ute är tyst och fridfullt och man får vara med när allt liv vaknar till och när solen tar sig uppåt.

Folk brukar säga att dom är antingen natt- eller morgonmänniskor. Men jag anser att så är det inte. En sådan indelning kan man inte göra enligt mig. Men däremot väljer vissa att vara vaken halva natten och måste således sova halva dagen också. Men skulle alla som kallar sig nattmänniskor under en tid vända om och lägga sig i tid på kvällen och kliva upp tidigt på morgonen så hade även dom blivit morgonmänniskor, precis som jag.

Nu biter inte grissjukan på mig!

För nu har även jag fått det gjort! Jag är numer vaccinerad mot grissjukan. Har länge vart på väg att göra det. Men då man inte får ta det den närmaste tiden efter att man tagit andra vacciner, som jag gjort inför resan, så har jag inte kunnat göra det innan. Men idag var tiden inne för ett besök på Bjurslätts vårdcentral. Det hela gjordes efter en mycket effektiv löpande-bandet metod.
Köande för att vaccinera sig uppmanades att bilda denna kö utanför dörren, då det inte var någon där just innan mig i detta syfte så valde jag att gå in. Väl inne mötte jag en man som frågade om jag var där för att vaccinera mig, ja svarade jag varpå han gav mig ett papper i handen tillsammans med orden: "Fyll i detta papper och kom sedan fram med högerarmen". Jag gjorde som jag blev tillsagd, och på under en minut var det hela över. Mycket effektivt får jag säga!
Jag som personligen inte är ett direkt fan av sprutor kan tycka att denna var lite väl löjlig. Med allt snack runt denna sjukdomen så hade jag målat upp en bild av en rejält stor och smaskig spruta som skulle lämna rejäla spår efter sig. Men nej. Så var det inte, inte ens nästan. Man kände inte ens den komma in i armen och ja, man kände inget. Förvisso inget som jag egentligen är missnöjd över. Men den var helt enkelt inte vad jag förväntat mig.


Blossa Clementin får PPP

Köpte igår årets glögg från Systembolaget, Blossa Clementin. Det har ju blivit lite av en jultradition som Systembolaget skapat åt det svenska folket. Själv har jag inte provat dessa utgåvor tidigare år, så jag beslutade mig för att starta med denna tradition i år.
Jag är personligen en som gillar glögg runt juletid, det höjer helt klart julstämningen. Så jag såg rätt mycket fram emot denna utgåva. Så idag efter maten så värmde jag min kopp i micron. Den är helt ok men inte mer. Det är ju ingen revolutionerande god smak, men den är heller inte äcklig på något sätt. Så eftersom jag gillar vanlig glögg så får ju blossas vanliga glögg PPPP av PPPPP möjliga, måste ju finnas utrymme för förbättrning. Så då blir betyget för Blossa Clementin PPP av fem möjliga. Den smakar inte så mycket clementin som jag hade hoppats på, och vilket man kan förvänta sig av denna glögg.

Men detta är nog en tradition som jag från och med i år skall ta fasta på och införa. Alltid kul att testa nya saker och kul att ha något att se fram emot runt juletid. För just det där med traditioner är något som man förlorar lite i och med den dagen man flyttar hemifrån. Det är då man skall skapa sina egna traditioner och det är något som inte riktigt satt sig för mig ännu så här snart sju år sedan man lämnade pojkrummet. Men man får jobba på det och i framtiden när man förhoppningsvis har en egen familj så skall julen, som sig bör, vara fylld av en hel massa roliga traditioner!




Då kan vi börja räkna ner mot jul...

.. för idag är det ju den första december och första advent inföll helgen som var. Med andra ord har idag julkalendern börjat, men det vet jag inte så mycket om. Det fanns ju en tid när även jag var ung och följde julkalendern slaviskt, men det var länge sedan nu. Alla har ju sin egen favorit bland dessa alla olika julkalendrar. Den lilla känslan är väl att årets julkalender Superhjältejul inte kommer att gå till historien som en av dom bästa genom tiderna, men då jag inte lär se något av den skall jag inte uttala mig. Men om jag istället uttalar mig om något jag vet så kan jag dela med mig av min favorit. Det som i mitt tycke är den bästa julkalendern genom tiderna är Sunes jul från 1991, fantastiskt bra måste jag säga. Så dela gärna med er, vilken är er favorit?

Det var länge sedan jag såg fram emot en jul så mycket som jag gör nu. Förvisso inte så mycket beroende på julen i sig utan mer beroende på var och med vem jag skall fira den. Julen i år kommer att firas i Thailand, julafton i Bangkok, tillsammans med Anna. Anländer till Bangkok den 22 december och har då inte träffat Anna sedan den 3e oktober, för det var då hon begav sig iväg på sin tripp runt vårat runda klot. Dessutom skall det bli så underbart att slippa kyla och snö(regn) och istället få en massa sol och värme. Så precis som när jag var barn så räknar jag ner dagarna!

Jag har förövrigt julpyntat här hemma idag. Inget som var direkt planerat, men när mamma som är på besök i Göteborg gav mig en liten tomte idag så fick man ju ge honom en plats i hemmet. Det var faktiskt en riktigt fin tomte, inte sådär jobbigt tomteröd utan en fin liten grå/blå tomte. Det är honom ni ser här under.

Tänkte dessutom dela med mig av en lite film där alla föräldrar där ute kan se hur man inte skall behandla sina barn på julafton. Väldigt elakt!