Allsvenskan 2010

Nu drar den igång igen, den ständigt kritiserade men ändå så omtyckta Allsvenskan. Kvalitén är inte vad man kan hitta i ligorna runt om i europa, men intresset och passionen runt den är däremot större än på så många andra håll.
Som Djurgårdare var säsongen 2009 ingen höjdare.. Efter att ha vart den dominerande klubben under början av 2000 talet så har det från det gått rakt utför. Allt höll förra året på att nå sin botten genom en degradering till Superettan. Men som av ett mirakel höll vi oss kvar. Känslan som kom när Mattias Jonson avgjorde kvalmatchen mot Assyriska kan jämnföras med känslan av dom tre SM-gulden vi vunnit under 2000 talet.
Nu går vi förhoppningsvis sakta mot en ljusare framtid. Så är i alla fall känslan, och som sagt förhoppningen. Med en mindre finsk kolloni i truppen kan vi kanske återigen om något år vara med och slåss där uppe. Men nu närmast så gäller det bara att bli bättre än i fjol och stadigt bli bättre. Den resan börjar idag, klockan 14:00 mot Häcken i Borås. Matchen är ju tyvärr flyttad dit då planen här på Rambergsvallen, 10 minuters gångväg från mitt hem, är ospelbar. Annars är det en av dom trevligare matcherna varje säsong som jag alltid promenarar till.
Full fart framåt!! Håll tätt bakåt!!

Jag tänkte precis som alla dom där experterna tippa Allsvenskan 2010:

1.    Elfsborg
2.    IFK Göteborg
3.    Malmö FF
4.    AIK Solna
5.    Kalmar FF
6.    Trelleborg
7.    Helsingborg
8.    Djurgårdens IF
9.    Häcken
10.  Örebro SK
11.  Halmstads BK
12.  Gefle
13.  Mjällby
14.  Brommapojkarna
15.  GAIS
16.  Åtvidaberg

Skytteligavinnare: Daniel Larsson, Malmö FF. 14 mål