Rapport från Thailand

Det är nu två veckor sedan Anna mötte mig på flygplatsen i Bangkok. Det har vart svårt att få denna bloggen uppdaterad av olika anledningar. Den främsta är att vi inte suttit så mycket vid internet sedan vi hade wifi på rummet i Bangkok. För sedan dess så har vi fått betala för internet på dom olika öarna vi vart och det har vart både dyrt och väldigt långsamt. Men nu så tänkte jag ta tag i detta och sammanfatta denna tiden med att betygsätta det jag än så länge har upplevt. Det gör då efter min alldeles egna skala bestående av P. Då helt enkelt ett överstryket P är det lägsta betyget och PPPPP är det högsta.

Resan startade den 21 december från Landvetter flygplats omkring 17 tiden. Ner till Frankfurt gick allt som planerat, det var typ 40 min sent men det är det väl alltid när man flyger. Väl i Frankfurt på denna enorma flygplats så hittade jag snabbt till rätt gate. Eller snabbt och snabbt. Jag gick i säkert 30 minuter utan större stopp innan jag kom fram, men det var inga problem att hitta. Men det var där problemen började.. Först kom vi på planet en timma sent. Sen när vi väl var på planet så satt vi på planet i uppemot en o en halv timma innan vi fick höra att flighten blivit inställd och att vi blev tvungna att lämna planet. När vi kom ut möttes vi av en uppsjö av provisoriska tältsängar i trä. Vi fick inget veta, men man förstod att man skulle bli kvar där ett tag…

När väl planet, efter ytterligare förseningar, lyfte så var vi 19 timmar sena från Frankfurt. Ingen rolig start på resan, men nu var vi iaf på väg. Planet var gammalt, det var trångt och ingen tillgång till egen film eller så. Servicen var undermålig. Inte bra helt enkelt.

Lufthansa får således i betyg: P










Väl framme i Bangkok stod där min alldeles underbara Anna och väntade. Alldeles sommar fin och glad. Riktigt skön känsla att träffa henne igen efter så lång tid.

Vi spenderade tre hela dagar i Bangkok ihop, vilket var en riktigt trevlig och enormt stor stad.

Andra dagen var vi på Thaiboxning i Thailands mest ansedda arena, Rajadamern. Detta var sjukt bra och riktigt underhållande. Många av fighterna var riktigt bra och det var riktigt bra fart på publiken där alla på läktaren tycktes satsa pengar på varje fight. Känslan bland publiken var väldigt mycket som publiken i öppningsscenen i Hot Shots när Charlie Sheen skall till att fightas med knogarna doppade i gummibjörnar.

Rajadamern får PPPP.










Julafton firade vi genom att först mysa på hotellet med en stor skål svensk godis som jag tagit med. Efter det så bar det av till Moon Bar. Denna baren finner man på den 61 våningen på en av dom många skyskraporna i Bangkok. Där uppe på den 61 våningen under bar himmel med hela staden under sig så drack vi drinkar och beundrade utsikten. Helt otroligt vackert var det. Att sitta där uppe och se Bangkok breda ut sig under en är något av det mest storslagna man sett.

Moon Bar får PPPPP

 

Under tiden i Bangkok hann vi även med att titta på lite andra saker så klart. Vi var en vända till Khao San Road som är något av alla backpackers mecka. Vi var på Grand Palace som är det tempelområde som alla kungar i Thailand bott, fram till den nuvarande då som valt att inte bo där. Vi har vandrat runt i köpcenter och vi har fått thaimassage. Bangkok var en mycket trevlig stad får jag säga.

Bangkok får PPPP.

Efter Bangkok så bar det iväg mot Phi Phi Island. Detta med flyg mellan Bangkok och Phuket och sedan båt mellan Phuket och Phi Phi.

Tyvärr så blev inte vistelsen riktigt vad vi hoppats på… Jag mådde inte riktigt bra under tiden vi var där så vi kunde typ inte göra något av det som vi ville ha gjort. Först fick jag feber som höll mig sängliggande ett helt dygn. När febern gick ner så kom magbesvären. Magkramper som förde med sig att man fick skaffa sig klippkort på toaletten. Men allt detta löste till sig efter ett besök hos doktorn. Där ordinerades jag antibiotika i form av otroligt rosa tabletter att äta i tre dagar och någon form av inte så välsmakande apelsinig vätskeersättning. Redan knappa dygnet senare så kände jag mig i form igen.

Så vi har som jag sa inte kunnat göra dom utflykter och annat som vi hade velat på Phi Phi. Men som planen ser ut just nu så kommer vi att åka förbi där en vända på vägen upp genom landet igen innan det bär av hemåt för mig..

Att vara sjuk på semestern får P.









Hur detta kan vara bättre än Lufthansa frågar ni nu er. Jo, för så här är det. Hellre ligger jag sjuk i sängen och ser paradiset utanför fönstret än på en taskig säng på en flygplats ovetandes om något alls.

Efter Phi Phi bar det av till Koh Lanta där vår alldeles egna lilla bungalow stod och väntade på oss, fast så liten är den ju inte. Den var omkring 30 kvadratmeter plus toalett med dusch utomhus under tak utan insyn och en mysig terrass. Därifrån tog det knappa 2 minuter att gå till havet så vi hade inte så mycket att klaga över. På Koh Lanta så blev det rätt mycket slappa plus att vi en av dagarna hyrde varsin moped och utforskade ön. Vi fick se endel spännande saker som t.ex.. en liten apa, en rätt stor varan(ungefär som en mindre hund), lite elefanter, fladdermöss och ett lite väl litet vattenfall som vi hade hoppats lite mer på.

Det var även på Koh Lanta som vi firade in det nya året tillsammans.

Nyårsfirandet inledde vi med att dricka öl på våran veranda och spela vänd 10. Anna vann, grattis Anna. Jag har tydligen lärt upp henne bra. Efter det gick vi och åt en välsmakande stek på en italiensk strandrestaurang. Därefter så gick vi utmed stranden för att hitta ett lämpligt ställe att dricka drinkar och fira in det nya året. Vi hittade ett mycket trevligt ställe där vi slog oss ner jämte en eldplats. Där satt vi och drack lite drinkar och kollade på en kille som hade en eldshow. När tolvslaget närmade sig så förberedde Thaiarna som arbetade där ett fyrverkeri. Säkerheten kring uppställningen av pjäserna hade väl lite mer att önska, så även säkerheten kring deras avfyrningar. Men det var helt klart fint inledningsvis och vi satt riktigt bra till. Efter en kort stund så började folk ropa och skrika. Vi gick och kollade vad allt stå hej berodde på. Då hade en missriktad raket träffat en bungalow bakom restaurangen och taket hade fattat eld. Vi och ett gäng med oss tog snabbt tag i saken. Jag och Anna sprang och hämtade vatten medans några andra fick koncentrera sig på att släcka elden. Om vi får säga det själva så organiserade vi denna vatten inhämtning riktigt bra, sann svensk organisation. När elden väl var släckt så gick vi hem för att sova. En trevlig kväll fick en actionfylld avslutning och vi tyckte väl att det fick markera slutet för en mycket trevlig nyårskväll.

Nyårsfirandet får PPPP.
  

Efter Koh Lanta styrde vi mot Koh Lipe. Koh Lipe är en väldigt liten ö längst ner i Thailand, fortsätter man söderut kommer man till Langkawi som tillhör Malaysia.

Vi blev upphämtade från hotellet på Koh Lanta omkring 08:30 för att klockan 10:00 åka mot Koh Lipe. Men diverse problem med vad det nu kan ha vart gjorde att vi inte kom iväg förrän vid 11:00. Då uppkom nästa problem.. båten hade ingen A/C. Sex timmar på en båt utan A/C är inget man vill. Nya problem med båten gjorde att vi fick byta båt efter halva vägen. Denna gången till en överfull och överlastad båt, som dock hade A/C. Så även om färden var lite oroande så var den behagligare än den innan. Tillslut kom vi iaf fram till Koh Lipe som direkt vid första anblicken såg ut att vara en fantastisk ö.

Resan mellan Koh Lanta och Koh Lipe får: P

Väl på Koh Lipe så hittade vi en liten bungalow att spendera dom första två nätterna i. Även om det fanns mer att önska från den, som t.ex. att golvplankorna inte skulle ha springor och väggarna inte skulle släppa in djur så var den rätt mysig.

Efter två nätter bytte vi till en annan strand som ser ut precis som ett vykort när du tittar ner på den, fantastiskt är det här. Vi bor i en bungalow som ligger upp en bit för en kulle jämte stranden. Otroligt fint är det här och detta är väl så nära paradiset på jorden man kan komma skulle jag tro. Här blir vi förmodligen kvar till den 11 januari då vi påbörjar våran resa uppåt landet igen.

Koh Lipe får efter halva tiden på ön: PPPPp


God fortsättning på er allesammans och ta hand om varandra!

//Petter


Kommentarer
Postat av: Lotta

För att sammanfatta denna reseskildring.. så ger jag... LLLLl...L..

Så gott ni har det.. Hälsa PG..

2010-01-06 @ 09:53:34
Postat av: Lena

Skönt att ni har det bra. Var försiktiga.KRAMAR

2010-01-06 @ 15:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback